Etelä-Sudan

Etelä-Sudan on maailman nuorin valtio. Se itsenäistyi 9.7.2011 Sudanista. Muutamassa vuodessa Etelä-Sudan suistui sisällissotaan, joka on edelleen menossa. Vuoden 2017 lopussa arvioitiin jopa neljän miljoonan ihmisen paenneen maasta. Yli miljoonan heistä on paennut etelänaapuriin Ugandaan. Esimerkiksi Bidibidin pakolaisleirissä elää lähes 290 000 Etelä-Sudanista paennutta ihmistä. Puutetta on puhtaasta vedestä ja ruuasta. 5,5, miljoonaa ihmistä on tilantessa, jossa eivät tiedä, mistä saavat seuraavan ateriansa

Antti ja Liisa Saarenketo ovat olleet Etelä-Sudanin työssä jo ennen sen itsenäistymistä. Nyt työn tekeminen Etelä-Sudanissa on mahdotonta sisällissodan takia, mutta heidän työnsä etelä-sudanilaisten parissa jatkuu pakolaisleirillä. Haasteita riittää! Rukoillaan etelä-sudanilaisten sisariemme ja veljiemme puolesta ja pyydetään rauhaa Etelä-Sudaniin! Lue Antin ja Liisa viimeisimmät kuulumiset ystäväkirjeestä!

Saarenkedon kuulumisia ja kirjeitä pääset lukemaan täältä.

Syktyvkar

Syktyvkarin seurakunta sijaitsee kaukana, 800 km Kazanin kaupungista pohjoiseen, Komin tasavallassa. Sinne pääsee Pietarista suoralla lennolla kolmessa tunnissa tai junalla puolessatoista vuorokaudessa. Siellä asuu noin 240 000 ihmistä. Komin kieli on suomalais-ugrilainen kieli ja edelleen myös monien asukkaiden äidinkieli. Neuvostoliiton aikana kaikki uskonto yritettiin tukahduttaa ja siinä aika hyvin onnistuttiinkin. Kun ihmisille ei opetettu kristinuskon perusasioita, heiltä vietiin ihmisen perusturva ja toivo, tieto elämän tarkoituksesta.

Seurakunta on pieni,  osallistuvia jäseniä vain noin 30. Se on kuitenkin hyvin aktiivinen seurakunta, jolle evankeliumin levittäminen ja diakoninen auttaminen on tavoite ja elämä. Siellä toteutetaan mm. "laupiaan samarialaisen" projektia, jossa kodittomat saavat joka lauantai yösijan, lämpimän ruuan ja vaatteita. Kodittomia miehiä on ollut joka lauantai 25-30.

Syktyvkarissa on paljon vaikeuksia: lasten ja nuorten rikollisuutta, alkoholismia, matalaa elintasoa, syrjäytyneitä ihmisiä ja ihmisiä, jotka ovat muuttaneet työn vuoksi maaseudulta kaupunkiin. Seurakunnalla on tärkeä tehtävä levittää sanomaa Kristuksesta ja kutsua ihmisiä mukaan seurakunnan ja Jumalan yhteyteen.

Rukoillaan Syktyvkarin seurakunnan puolesta!

Lähetystyöntekijät
Sudanin työ kutsuu