Kirkolliset toimitukset

Kaste

Kastetilaisuuden voi järjestää kotona, kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Kirkkoon kuuluvien vanhempien tulee ilman tarpeetonta viivytystä Kristuksen käskyn mukaan kastattaa lapsensa. Lapsi seuraa uskontokuntaansa nähden äitiään ellei huoltajat ole toisin kirjallisesti sopinut. Lapsella tulee olla vähintään kaksi kummia. Kastetoimituksista voi sopia ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon 014-5253300. Myös jumalanpalveluksen yhteydessä voidaan lapsi kastaa.

Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkiminen voidaan toimittaa sen jälkeen, kun vihittävät ovat saaneet todistuksen siitä, että avioliiton solmimiselle ei ole estettä (=ent. kuulutuspaperit). Kirkollisesti vihittävien tulee olla täysikäisiä, rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, vaikka toinen kihlakumppaneista ei olisikaan kirkon jäsen, jos hän on kuitenkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Alle 18-vuotias joutuu hakemaan luvan avioliitolle oikeusministeriöstä. Avioliittoon vihkiminen voidaan toimittaa kirkossa, kotona tai muussa sopivassa paikassa. Vihkimisestä voi sopia vihkipapin kanssa, vihkitilaisuudessa käytettävästä musiikkista tulee sopia kanttorin kanssa. Toimituksen varaaminen sovitaan kirkkoherranvirastosta puh 014-5253300

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaaminen tapahtuu kappelissa, haudalla tai kirkossa, sen mukaan kuin omaiset sopivat siitä papin kanssa. Kuoleman tapahduttua ota yhteyttä seurakuntaan puh 014-5253300. Yhteydenoton yhteydessä voidaan sopia saattokellojensoitosta, saattohartaudesta,hautapaikasta, hautauksen ajankohdasta ja papin tapaamisesta ennen hautaan siunaamista. Hautaan siunaaminen tapahtuu kirkkokäsikirjan mukaan ja noudatetaan paikallista tapaa. Kukkalaiteet voidaan laskea kappelissa tai haudalla.

Lisätietoja

Voit kysyä lisää ja sopia toimituksista ottamalla yhteyttä suoraan kirkkoherranvirastoon.

puh (014) 525 3300
tai 050 325 4700