Diakonia-ja lähetystyö

Diakoniatyö

Diakoniatyön johtokunta yhdessä diakonissan kanssa vetää diakoniatyötä. Diakonian tarkoituksena on avun antaminen hengellisessä, henkisessä ja aineellisessa hädässä. Pääpaino on kotikäynneissä, jota tekevät diakonissan lisäksi myös muut seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.  Vanhuksille on seurakuntakerho, joka kokoontuu kevät-ja syyskaudella Kivirannassa. Retkiä järjestetään muutaman kerran vuodessa. Kehitysvammatyöhön osallistutaan Touhulassa sekä järjestetään eri laitoksissa hartaushetkiä. Yhteisvastuukeräys toteutetaan keväällä, jolloin on kylillä yhteisvastuujuhlia, myyjäisiä ja arpajaisia. Kirkon ulkomaanavun toimintaan osallistutaan ja vastuuviikon tapahtuma järjestetään.

Lähetystyö

Lähetyssihteerinä toimii seurakunnan diakonissa. Hän yhdessä lähetystyön johtokunnan kanssa pitää lähetysasiaa esillä seurakunnassa. Lähetyksen tehtävänä on osallistua kolmiyhteisen Jumalan lähetykseen maailmassa toteuttamalla Kristuksen kirkolleen antamaa lähetystehtävää. Seurakunnan nimikkolähettinä toimii Keniassa Tuula Leppänen, Sleyn lähetti.Nimikkostipendiaatti Namibiassa on Nelao Temia Nangolo, SLS:n kautta ja kummilapsi Kiinassa. Lähetyksen käsityöpiiri kokoontuu Pappilassa kevät-ja syyskaudella. Lähetysiltoja ja juhlia järjestetään kodeissa ja seurakunnan tiloissa. Lähetysarpajaiset ja myyjäiset keskittyvät syyskauteen.

Lähetysilta Pölkin Rantalassa 29.11.2009