APUA JA TUKEA

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeä puhua jonkun kanssa. Yhteistyössä diakonin, papin  tai muun seurakunnan työntekijän kanssa voi löytyä elämälle uusi, valoisampi suunta.

DIAKONIA

tarkoittaa sananmukaisesti palvelua. Diakoniatyössä ihminen kohdataan kokonaisvaltaisesti hänen omassa elämäntilanteessaan. Se tarkoittaa joustavaa sekä ihmisen itsemäärämisoikeutta kunnioittavaa tukemista ja ohjausta arjessa ja juhlassa, surussa ja ilossa, työttömyyden keskellä, ihmissuhdevaikeuksissa ja hengellisissä kysymyksissä.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijöitä ja pappeja sitoo vaitiolovelvollisuus. Diakonian periaatteena on auttaa mahdollisuuksien mukaan erityisesti niitä, joiden hätä on suurin ja joita muulla tavoin ei auteta.

Diakoniatyöntekijän kautta seurakunta tarjoaa kasvot tulla kohdatuksi ja kuulluksi. Työn erilaisia muotoja ovat keskustelu, kotikäynnit, sielunhoito, ryhmätoiminta sekä ruoka-apu ja muu avustaminen.

Yhdessä eläminen ei aina ole helppoa.

Perheasiainneuvottelukeskus auttaa, kun perheessä tai parisuhteessa on hankalaa

• Oletko ajatellut eroa?
  • Sujuuko seksi?
  • Miten riitelet?
  • Erilaisuus ihmetyttää?
  • Vaivaako vanhemmuus?
  • Pitäisikö puhua

Jyväskylän seurakunnan perheasianneuvottelukeskuksen palvelut ovat myös Kyyjärven kuntalaisten käytettävissä. Palvelu on ilmaista ja myös niiden käytettävissä, jotka eivät kuulu kirkkoon. Sivuvastaanotot  ovat Saarijärvellä, Viitasaarella, Äänekoskella, Jämsässä ja Keuruulla.

Ajanvaraus arkisin kello 12-14.30 p. 044 774 7052

Perheasiainneuvottelukeskuksen sivuille pääset täältä

Diakoniatyö Kyyjärvellä

Diakonia eli toinen toisemme auttaminen ja palveleminen on jokaisen seurakuntalaisen tehtävä ja se toteutuukin aika hyvin pienessä seurakunnassamme, jossa miltei kaikki tuntevat toisensa. Lisäksi seurakunnassa on diakonian virka ja viranhaltijan apuna on kirkkovaltuuston valitsema diakoniajohtokunta.

Diakoniatyön tavoitteena on, että saisimme kaikki tuntea olevamme Jumalalle rakkaita omine haavoinemme ja vaikeuksinemme ja kokea yhteyttä toinen toisiimme ja Jeesukseen, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

Haavojemme lisäksi meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja lahjamme.  "Kukaan ei ole niin köyhä, ettei hänellä olisi jotain annettavaa, eikä kukaan ole niin rikas, ettei mitään tarvitsisi", on joku viisas sanonutMe kaikki tarvitsemme toisiamme!

Diakonissa tekee kotikäyntejä mahdollisuuksien mukaan. Jos toivot käyntiä itsesi tai läheisesi luo, ota rohkeasti yhteyttä diakonissaan. Voit tulla myös virastoon puhumaan luottamuksella mieltä painavista asioista, sovitaan silloin aika puhelimitse.  Älä jää yksin miettimään ongelmiasi, olivatpa ne sitten taloudellisia, hengellisiä tai henkisiä.

Seurakuntakerho kokoontuu Kivirannan takkahuoneessa. Seurakuntakerho on varttuneiden, jo enemmän elämää nähneiden kerho, joka kokoontuu Kivirannan takkahuoneessa joka toinen torstai. Tällä hetkellä käymme läpi Luukkaan evankeliumia keskustellen, juomme yhdessä päiväkahvit ja lisäksi keskutellaan kaiken maailman asioista, pidetään tietokilpailuja ja kerholaiset esittävät omaa ohjelmaa yhteiseksi iloksi ja virkistykseksi. Retkiä järjestetään muutaman kerran vuodessa.

Kehitysvammatyöhön osallistutaan Touhulassa ja osallistutaan joka kevät  kehitysvammaisten rovastikunnalliseen kirkkopäivään.

Diakonissa, pappi ja kanttori käyvät myös laitoksissa pitämässä hartauksia ja muutenkin tapaamassa laitoksissa asuvia ihmisiä. Myös kaikilla kylillä on oma diakoniakylätoimikunnassa sovittu vierailuvuoro vanhainkodilla, jolloin kyläläiset yhdessä kimppakyydein käyvät ilahduttamassa Kivirannan asukkaita.

Yhteisvastuukeräys on Kyyjärvellä yhteinen ponnistus, joka on tuottanut vuosittain pienistä puroista suuren ihmeen!

loppuunpalanut